Gaupa Hantverk

består av 5 delägande hantverkare som driver butiken på Zätagränd 1 i Östersund med hjälp av vår fantastiska anställda. Butiken representerar dessutom över 100 andra kreatörer, slöjdare och konstnärer, de flesta från Jämtland och Härjedalen.

Hos oss hittar du det personliga och genuina. En av våra styrkor är att du i många fall kan specialbeställa produkter från våra hantverkare för att få det som du gillar. Vi kan även hjälpa dig med vissa reparationer eller justeringar av hantverk. Ta kontakt med oss!

Delägare är keramiker Emma Grelsson, keramiker Ulla Salmonsson, Nordic Kiwi, slöjdare Susann Myrenhammar, Singla Slöjdverkstad, nunotovare Åsa Ganell, ganell - textil, färg, form, silvermed Elin Vikström Aloandersson, även del av annaochelin.

Butiken

Butiken på Zätagränd 1 i Östersund har sitt ursprung i att hantverkare i vår region bildades och ekonomisk förening 1993 efter att stadens Jämtslöjd lagt ned sin verksamhet. Under åren har medlemmarna, eller delägarna som vi säger nu, varierat och för tillfället är det 5 st hantverkare som delar ansvaret för denna pärla som Gaupa faktiskt är.

I butiken möter du oftast våran anställd, Marie, och vissa dagar någon av delägarna. Mellan oss har vi ett stort nätverk av hantverkare, slöjdare, konstnärer, konsthantverkare, kreatörer och butiken representerar över 100 av dessa. De allra flesta från vår region eller dess närhet.

Här hittar många omtyckta gåvor av god kvalité och vi har många stamkunder från när och fjärran. Inte sällan hjälper vi till att förmedla hjälp med någon lagning eller känner igen vem som tillverkats en kärt hantverk som kanske gått miste.

Delägarna

Nordic Kiwi
Nordic Kiwi är både keramiker och grossister inom keramik och glas. Ulla Salmonsson är keramiker med många älskade klassiker, bla Sutterslejva. Hennes man Russ Murtaugh sköter om grossistdelen och servar keramiker över hela Norrland.

Keramiker Emma Grelsson
Emma Grelsson är keramiker i Östersund och jobbar både med drejad produktion samt gjuten. Hon har bla en servis som heter Silva med inspiration från skogen och den hittar du delar av i webshopen.

Silversmed Elin Vikström Aloandersson
Elin Vikström Aloandersson är utbildad silversmed och formgivare och den ena halvan av formgivarsystrarna annaochelin. Elin jobbar mycket med smycken med anknytning till vårt hemma, Jämtland, fjällvärlden och det norrländska inlandet.

Singla Slöjdverkstad, SJd
Susann Myrenhammar är slöjdaren bakom Singla Slöjdverkstad. Hon jobbar gärna med trä, att tälja och smycka med vackra karvsnitt är något du ser på hennes ljusstakar bla. Susann är även en duktig kursledare inom både täljning och tenntrådsbroderi.

Åsa Ganell
Åsa Ganell är i grunden textillärare som idag specialiserat sig på nunotovning. En teknik där ullen tovas ihop med tyg. Åsa använder gärna återbrukade tyger och ger dem ett nytt spännande liv. Yrvädersluvan är en av hennes storsäljare.

Produkt tillagd till jämförelse.

Denna webbplats använder cookies.
Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, för att tillhandahålla sociala mediefunktioner och för att analysera vår trafik.